Onthaal

Geschiedenis van onze Kerk

 

Wij zijn de Syrisch-orthodoxe gemeenschap van Noord-Brussel, grotendeels uit de gemeenten Jette, Laken, Molenbeek, Sint- Agatha Berchem, Zelik en Ganshoren.  Tot nu toe telt onze gemeenschap ongeveer honderdtwintig gezinnen.

Onze kerk heeft twee evenementenzalen die gebruikt worden tijdens begrafenis- of zondagsmaltijden, doop- of verlovingsfeesten, vergaderingen en kleine feestelijke evenementen.

De gemeenschap had oorspronkelijk meer dan zestig families en ongeveer honderd kinderen die de catechismuslessen volgden. Om deze redenen wilden en moesten we onze eigen kerk hebben. Alle leden van de gemeenschap kwamen bij elkaar om een oplossing te vinden. We hebben uiteindelijk besloten om een vereniging te vormen en hebben enkele personen gekozen om ons te vertegenwoordigen. Op dit moment begon ons zoektocht om een locatie te vinden voor onze nieuwe kerk. In 1998 hebben wij de hangar gelegen in Jacobs Fontaine straat verworven en de werken begonnen in 2000. Dankzij God en met de hulp van alle leden van de gemeenschap die in staat waren om de bouwwerken af te werken. Met vreugde heeft bisschop Julius Yesuh Cicek op 2 november 2003 de eerste Syrisch-orthodoxe Kerk in België ingewijd en ingezegend.